Kõik koolitused ühest kohast!

tk
Tagasi

Andmekaitseametniku kursus

Koolituse eesmärk on anda andmekaitseametniku ülesannete täitmiseks vajalikud teadmised.

Sihtgrupp:

  • andmekaitse ametnikud või kes soovivad saada andmekaitse ametnikuks
  • isikuandmeid suuremahuliselt töötlevate organisatsioonide juhid ja juristid
  • IT-spetsialistid, kes tegelevad isikuandmete kogudega

Koolituse sisu:

  • iseolemise(privaatsus)õiguse kujunemine
  • isikuandmete töötlemise strateegia ja selle kooskõla isikuandmete töötleja tegevusstrateegiaga
  • riskianalüüs ja riskijuhtimine
  • andmekaitse põhitõed
  • isikuandmete kaitse alusnormid (AKÜM, uus isikuandmete kaitse seadus, e-Privaatsuse direktiiv)
  • Andmekaitse Inspektsiooni juhised
  • isikuandmete töötlemise põhimõtted
  • isikuandmete töötlemise terminid
  • isikuandmete töötlemise pooled (töötleja, andmesubjekt, vastvõtja, järelevalve)
  • andmesubjekti õigused
  • töötlejate õigused ja kohustused
  • andmete kasutamine otseturunduseks
  • cookie’de kasutamise lubatavus
  • andmekaitse auditile esitatavad nõuded
  • andmekaitsealane mõjuhinnang, selle koostamine ja täitmine
  • mõjuhinnang protsessi osana
  • mõjuhinnangu tulemus
  • isikuandmetega seotud rikkumised
  • andmekaitseametniku ülesanded
  • andmekaitseametniku õigused
  • koostöö järelevalve asutusega

Koolituse läbinu:

  • tunneb ja oskab kasutada isikuandmete töötlemist reguleerivaid õigusakte (Määrus (EL) 2016/679 (AKÜM), isikuandmete kaitse seadus) ja juhendmaterjale
  • on ettevalmistatud täitmaks andmekaitseametniku ülesandeid
  • oskab selgitada töötlejale isikuandmete töötlemisega kaasnevaid kohustusi, õigusi ja vastutust
  • oskab koostada isikuandmete töötlemise juhiseid
  • oskab hinnata isikuandmete töötlemisega kaasnevaid riske ja teha ettepanekuid nende maandamiseks
  • oskab koostada ja hinnata andmekaitse strateegiaid
  • oskab koostada ja hinnata andmekaitsealast mõjuhinnangut
  • oskab hinnata organisatsiooni isikuandmete töötlemise protsesside vastavust andmekaitse nõuetele
  • oskab tuvastada ja dokumenteerida isikuandmete töötlemise toiminguid ning isikuandmetega seotud rikkumisi.

Ajakava:

  • 1. päev (7 akadeemilist tundi)

    • 10.00 – 12.00 koolitus
    • 12.00 – 12.30 lõuna
    • 12.30 – 14.15 koolitus
    • 14.15 – 14.30 kohvipaus
    • 14.30 – 16.00 koolitus
  • 2. päev (5 akadeemilist tundi)
    • 10.00 – 12.00 koolitus
    • 12.00 – 12.30 lõuna
    • 12.30– 14.15 koolitus

Koolitaja:
Urmas Kukk on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna. Ta on Advokaadibüroo Koch & Partnerid OÜ vandeadvokaat, samuti Tartu Ülikooli külalislektor (privaatsusõigus ja isikuandmete kaitse). Aastatel 2003 – 2008 oli Urmas Kukk Andmekaitse Inspektsioonis peadirektor ning osales ka uue isikuandmete kaitse seaduse väljatöötamisel. Urmas Kukk on ekspert Euroopa Liidu andmekaitse projektides.

Koolituse täies mahus läbinud osalenule väljastatakse tõend. Tõendi väljastamise eelduseks on koolitusel osalemine täies mahus ning koolitusarve tasumine. Erandkorras võib osaleja saada koolituse läbimist tõendava dokumendi, kui on läbinud õppekavast vähemalt 80%.

Küsin koolituse kohta lisainfot

Koolitusfirma tutvustus

Addenda OÜ on erinevate valdkondade koolitustel keskendunud sihtrühma nii hetkelistele kui ka tulevikusuundi arvestatavatele vajadustele ning väärtustele. Addenda OÜ väärtustab oma koolitustelt saadud osalejate tagasisidet, mis on aluseks koolituste ning -programmide muutmiseks või täiustamiseks. Loen koolitusfirma kohta veel...

Osalen koolitusel

Andmekaitseametniku kursus

NB! Hetkel ei ole koolitusel aktiivset toimumisaega.
Kui soovid, et teavitaksime Sind, kui see või mõni sarnane koolitus taas toimumas on, siis palun jäta meile oma kontaktandmed ja täpsem soov.
Soovin teavitust kuni kuu jooksul.