Kõik koolitused ühest kohast!

tk
Tagasi

Enesekontrolli HACCP 5AKH koolitus, baaskoolitus

Koolitus õpetab üldiselt koostada/parandada/täiendada enesekontrolliplaani, keskendub HACCP põhimõtetele.
Koolituse lõpuks on osaleja kursis, millised on ohud toidule, kuidas koostada enesekontrolli vastavalt seitsme põhimõtte ja seadusandluse põhjal.

On tavaks, et kohustuslikud koolitused toimuvad loenguvõtmes, mida kuulatakse pelgalt paberi kättesaamise nimel- Greenclean annab midagi hoopis praktilisemat: Enesekontrollikoolitusel õpitakse enesekontrolli põhimõtteid, juba olemasolevat enesekontrolliplaani kasutama ja ettevõttepõhiselt juurutama, uut enesekontrolliplaani looma. Koolitusel keskendutakse põhimõtetele ja on hea meeldetuletus, sissejuhatus või kokkuvõtte koolitus.

Eesmärk: Koolituse lõpuks on osaleja saanud teadmisi ja meelde tuletanud enesekontrolli HACCP põhitõed.
Koolitusel osalenu saab aru, millel põhineb ja kuidas koostada ettevõtte majandustegevusdokumente ja/või enesekontrolliplaani; 90% koolitusel osalenust on koolituselt lahkunud muudatusi täis enesekontrolliplaaniga või enesekontrolliplaani mustandiga; lisaks töötaja oskab otsida infot toidualase teabe ja toitumisalase teabe kokkupanemise jaoks.

Õppekava koostamise alus, vastavus: Toiduseadus; nõue HACCP-alastele teadmistele tuleneb (EÜ) nr 852/2004, toiduainete hügieeni kohta, II Lisa XII peatüki punktist 2: 2. et käesoleva määruse artikli 5 lõikes 1 osutatud korra väljatöötamise ja haldamise eest või asjakohaste juhiste rakendamise eest vastutavad isikutel on vastav HACCP põhimõtete kohaldamise alane väljaõpe; märgistuse nõuded määrusest 1169/2011.

Sihtgrupp: toidukäitleja, toitu käitlevad asutused, enesekontrolliplaani koostaja, enesekontrolliplaani eest vastutav isik, ettevõtte tunnustamist/teavitamist läbiviiv isik; lisaks ka töötajad, kes vastutavad toidualase teabe ja toitumisalase teabe kogumise eest ettevõttes.

Koolituse sisu:

  • HACCP ja mõisted,  toiduhügieeni põhimõtted
  • toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused, -infektsioonid
  • toidu saastumise ohtude analüüs
  • toidu saastumise riskide hindamine
  • kriitiliste kontrollpunktide (KKP) määramine toidukäitlemisettapidel
  • kriitiliste piirväärtuste kehtestamine kriitilistes kontrollpunktides
  • enesekontrollisüsteemi tugiprogramm kriitiliste piirväärtuste ohjamiseks
  • enesekontrollisüsteemi plaani koostamine 7 põhimõtte järgi
  • enesekontrollisüsteemi ettevõttesisene auditeerimine
  • enesekontrolliplaani koostamine vastavalt Veterinaar- ja Toiduameti juhistele; majandustegevusteade ja tegevusluba;
  • toidualane teave, toitumisalane teave, märgistamine
  • suund 1: kui osaleb tootja, läbitakse paralleelselt punktid: asendiplaan, ruumide plaan, enesekontrolli töörühm, tootekirjelduse koostamine, tehnoloogiline skeem, tootmisprotsessi etappide lühikirjeldused, ohtude väljaselgitamine, ennetavate tegevuste määramine, kriitiliste punktide kontroll, seiremeetodid, korrigeerivad tegevused ja registreerimine, vedu ja veovahendid, puhastamine ja desinfitseerimine, kahjurite tõrje, jäätmete kogumine ja äravedamine, joogivesi ja laboratoorsed uuringud, töötajate tervislik seisund ja isiklik hügieen, töötajate koolitus, mittekvaliteetsest toodangust teavitamine ja tagastamise korraldamine, kirjalike materjalide (dokumentatsiooni) koostamine ja säilitamine, enesekontrollisüsteemi perioodilise ülevaatuse kord (audit).
  • suund 2: kui osaleb toitlustusettevõte, kauplus, lastehoiuasutus jt käitleja, läbitakse paralleelselt punktid: eeltingimuste programm ja HACCP põhimõtted vastavalt enesekontrolliplaani koostamise juhendile SIIN (teid suunatakse VTA kodueleheküljele) või kaupluse hügieenitavajuhendile SIIN (teid suunatakse Kaupmeeste Liidu koduleheküljele).
  • test

Õppemeetod: 

  • Õppija osaleb 4,5 akadeemilise tunnises auditoorses ja 0,5 akadeemilise tunnises iseseisvas töös ning sooritab eksamtesti.
  • Õpingute lõpetamise eelduseks on eksamtesti edukas sooritamine. Edukaks sooritamiseks loetakse tulemust mitte vähem kui 75% 100%st.
  • Koolituse läbinule väljastatakse vastav sertifikaat/ tunnistus.

Lektor:
Annika Gorelova
Greenclean OÜ lektor, kes on omandanud kõrgemat erialast haridust või aktiivselt tegutsenud õpetatavas valdkonnas ning omavad vastavasisulist kogemust, mida nad on võimelised tõestama.

Küsin koolituse kohta lisainfot

Koolitusfirma tutvustus

Greenclean on tunnustatud koolitamisõigusi ja keskust omav osaühing. Meie aitame teid toitlustamiskoha või toiduainetööstuse avamisel (tunnustamine, enesekontrollisüsteem). Puhastamise ja hügieeni alal aitame edendada raha ja aja arukat planeerimist valdkondades (lastehoid, tervishoid, wellness-keskus), kus nõutakse puhtust ning kõrget hügieeni. Loen koolitusfirma kohta veel...

Osalen koolitusel

Enesekontrolli HACCP 5AKH koolitus, baaskoolitus

NB! Hetkel ei ole koolitusel aktiivset toimumisaega.
Kui soovid, et teavitaksime Sind, kui see või mõni sarnane koolitus taas toimumas on, siis palun jäta meile oma kontaktandmed ja täpsem soov.
Soovin teavitust kuni kuu jooksul.