
Juuretisega küpsetamine
Põhjalik koolitus juuretisega küpsetamisest.
Juuretisega küpsetamine on eriline, sest tainas ei vaja kerkimiseks pagaripärmi. Kergitamise töö teevad pikaajalise käärimise jooksul nisujuuretises sisalduvad looduslikud pärmibakterid.
Eva Pärtel pani oma nisujuuretise kasvama juba 2013. aastal ja küpsetab sellest tänaseni nii saia kui ka teisi kohevaid pärmitainaküpsetisi, seda ilma grammigi pagaripärmita.
Juuretisetainast tehtud küpsetised maitsevad rikkalikud ning maitse kõrval on lisaboonuseks kõhusõbralikkus.
Koolitusel valmistame:
- Focaccia. Segame taina, venitame-voldime, küpsetame
- Kohupiimastritsel. Segame taina, vormime stritsli, küpsetame
- Šokolaadi-babka. Segame taina, vormime babka, küpsetame
Koolitusel õpid:
- Kuidas nisujuuretist nullist kasvatada
- Kui juuretis on valmis – kuidas seda toita ja edaspidi elus hoida
- Mis vahe on aktiivsel juuretisel ja juuretise ülejäägil
- Millist jahu valida
Küpsetamine suvel vs talvel, temperatuuri olulisus
- Mida teha juuretise ülejäägist
Soovi korral saad koju kaasa ka toimiva juuretise.
Juhendaja:
Eva Pärtel, kes on menukate kokaraamatute autor ja Perenaise Pagariäri eestvedaja
Koolitusfirma tutvustus
Seikluskohvik. Pakume sulle mõnusat vaba aja veetmist koos sõpradega või töökaaslastega. Õpi, puhka ja naudi samal ajal. Loen koolitusfirma kohta veel...