Kõik koolitused ühest kohast!

tk
Tagasi

Keskkonnasäästlik, jätkusuutlik ja roheoskuslik toitlustamine

Kaasaegne toitlustamine liigub keskkonnasäästlike ja jätkusuutlikumate tehnoloogiate ning töökorralduse poole. Pakume täienduskoolitust toitlustajale, et süveneda rohkem teemasse, hakata rohkem rakendama või koguda uusi ideid keskkonnasõbralikemateks, “rohenutikateks” lahendusteks ja töökorralduseks.
Iga meie astutud samm on vajalik, et liikuda teadlikuma, tervislikuma ja säästlikku tarbimist väärtustavate hoiakute poole, et väheneks toidu raiskamine ning toidusektori jalajälg!

Sihtgrupp:
Koolitusele ootame Sind kui oled haridusasutuse, toitlustuse- ja majutus/turismiettevõtte kokk ja toitlustustöötaja, toitlustusringi juhendaja või hoopis keskkonnasõbralik koduperenaine

Koolituse sisu:

  • Rohemajanduse põhimõtted, keskkonnasäästlikumad ja jätkusuutlikumad lahendused
  • “Zero Waste” ehk nullkulu lahendused
  • Ringmajandus ehk toidutoodete eluea pikendamine läbi toidu annetamise, ümberjagamise ja teatud tingimustel ka juba valmistatud toidust uue roa tegemine
  • Toidu tarneahelad ning jätkusuutlik tooraine kasvatamine/tootmine
  • Tooraine säästlik kasutus
  • Kuidas planeerida menüüd selliselt, et tekiks vähem jääke
  • Prügikäitlemine toitlustuses
  • Jätkusuutliku toidukäitleja isiklike ja ühiskondlike harjumuste kujundamise meetodid
  • Toidu tootmine sügavkülmikusse
  • Toidu pikemaajalisem säilitamine, võimalused
  • Praktikumid köögis: toitude valmistamine nii, et roogade valmistamiseks kasutatakse ära kogu tooraine, roheoskuslik töökorraldus
  • Koolituse käigus tuleb koostada kirjalik iseseisev töö.

Igal koolituskorral on kõige pealt teooria ja siis praktikum meie õppeköögis, mistõttu võta palun kaasa põll ja vahetusjalanõud, taaskasutatav toidukarp

Koolitaja:
Tiina Saar kokk ja toidukoolitaja
Tartu Rakenduslikus Kolledži toitlustuse valdkonna koolitaja. Tiinal on 4. taseme koka ning 5. taseme täiskasvanute koolitaja kutse. Lisaks on Tiinal praktilised ja rahvusvahelised kokatöö kogemused Eestist, Hispaaniast, Ungarist. Ta on rahvustoidu praktik ja toitlustusteenindaja, kes valmistab a la carte ja buffee toite ning peolaudade toite ja vaagnaid.

Küsin koolituse kohta lisainfot

Koolitusfirma tutvustus

Tartu Rakenduslik Kolledži koolitus- ja nõustamiskeskus on kaasaegne ja mitmekülgseid võimalusi pakkuv enesetäiendamise keskus. Loen koolitusfirma kohta veel...

Osalen koolitusel

Keskkonnasäästlik, jätkusuutlik ja roheoskuslik toitlustamine