Kõik koolitused ühest kohast!

tk
Tagasi

Menüü koostamine ja kalkulatsioon toitlustusettevõttes

Toitlustuses on olulised teadmised hinna kujunemisest, kaonormidest toiduainete töötlemisel, kuluarvestusest ning müügihindade kalkuleerimisest. Omaette oskus on ka roogadele tehnoloogiliste kaartide ja menüüde koostamine. Kõik see on üsna keeruline, nõudes teatud teadmisi ja oskusi. Kasuks tulevad kindlasti ka toitlustusalased alusteadmised ning toitlustuses töötamise kogemused. Kui oled selles vallas päris algaja või vajad põhjalikumaid teadmisi kui sul hetkel on, siis antud koolituselt õpid palju kasulikku ja vajalikku.

Sihtgrupp:
Koolitusele ootame toitlustuse- ja majutusettevõtete ning haridusasutuste töötajaid, kes puutuvad kokku ja vajavad teadmisi- oskusi menüüde koostamisest ja kalkulatsioonist. Koolitus sobib hästi ka ettevõtjale, kes on loomas või on äsja avanud toitlustusettevõtte või hoopis aegunud oskustega toitlustustöötajale.

Koolituse sisu:

  • Menüüde liigid
  • Menüü koostamise põhimõtted ja seadusandlus
  • Menüüdes kasutatav terminoloogia
  • Toiduainete kaalu- ja mahuühikud, nende teisendamine
  • Toiduainete kadude ja juurdetuleku arvutamine
  • Toiduainete bruto ja neto kaalud, väljatulek ning kaonormide tabeli kasutamine
  • Serveerimiskaardid, tehnoloogilised kaardid ja kalkulatsioonikaardid
  • Hinnakujunduse alused toitlustusettevõttes
  • Toote omahinna arvutamine ja müügihinna kujundamine
  • Toitumisprogramm NutriData ning toitlustus- ja laoprogramm ANC
  • Kuidas eelpooltoodud programme kasutada, et nendest oleks kõige rohkem kasu ja kuidas need saaksid säästa tööaega.

Koolitaja:
Reelika Õigemeel
on toitumisnõustaja ja -koolitaja ettevõttes RecteMente OÜ ning Eesti Toitumisnõustajate Ühenduse juhatuse esimees. Ta on spetsialiseerunud eelkõige lasteaedade, koolide, hooldekodude ja haiglate tava- ja erimenüüde väljatöötamisele ning tervisliku toitumise täiendkoolituste korraldamisele üle Eesti. Reelika on lõpetanud toitumisnõustamise eriala Annely Sootsi Tervisekoolis ja omandanud magistrikraadi Eesti Maaülikoolis keskkonnakaitse alal. Ta on raamatute “Toitu targalt! Menüü koostamise käsiraamat” ja „Maitsvalt ja Tervislikult!” autor ja raamatu „Laste toitumine ja tervis” üks autoritest.

Küsin koolituse kohta lisainfot

Koolitusfirma tutvustus

Tartu Kutsehariduskeskuse koolitus- ja nõustamiskeskus on kaasaegne ja mitmekülgseid võimalusi pakkuv enesetäiendamise keskus.
Paindlikud õppekavad, tunnustatud koolitajad, kaasaegne tehnoloogia, hubased ruumid, professionaalsed koolitusjuhid ja kliendikesksus on loonud õpikeskkonna, mis pakub parimaid võimalusi isiksuse arenguks ja elukestvaks õppeks. Loen koolitusfirma kohta veel...

Osalen koolitusel

Menüü koostamine ja kalkulatsioon toitlustusettevõttes

NB! Hetkel ei ole koolitusel aktiivset toimumisaega.
Kui soovid, et teavitaksime Sind, kui see või mõni sarnane koolitus taas toimumas on, siis palun jäta meile oma kontaktandmed ja täpsem soov.
Soovin teavitust kuni kuu jooksul.