Kõik koolitused ühest kohast!

tk
Tagasi

Toidu märgistusnõuded

Üldiseid märgistusnõudeid täiendavad mitmed sätted, mida kohaldatakse konkreetsetel asjaoludel kõikide toitude suhtes või teatavat liiki toidu suhtes.

Lisaks märgistusnõuetele on mitmeid erieeskirju, mida kohaldatakse konkreetsete toitude suhtes.

Alates 2014 aasta lõpus on kohustuslik EÜ määruse 1169/2011 järgi märgistada toitu järgmise infoga: toitumisalane teave

Koolituse sihtgrupp:
Tootmisega tegelevad ettevõtted; jaekaubandusettevõtted, kes pakuvad oma toitu; toidu pakendaja; toidu maaletooja; toidu sihtkoha vastuvõtjad.

Läbitavad teemad:
Kohustuslik ja vabatahtlik toitumisalane teave, reguleerivad õigusaktid, toidualase teabe kohustus restoranidel-kohvikutel.

Koolitus aitab vastata ka muudele märgistusalastele küsimustele, püüdes anda võimalikult täpse ning allikale suunatud vastuse. Näiteks, kuidas märkida, kas “Koostis” või “Koostisosad”? Kas “Naatriumi” või “Naatrium”? Kas “Kiudaineid” või “Kiudained”? Lisaks, kuidas ise toitumisalast väärtust arvutada, kuidas väärtusi laborist tellida, millised on märgistuse reeglid ja õige järjekord. Koolitusel läbitakse praktikas etiketi koostamine.

Vastavalt “Toidu märgistusele esitatavad nõuded ja märgistamise ning muul viisil teabe edastamise kord” § 6 lõige (1) Toidu koostisosade esitamise üldnõuded: Toidu koostisosade loetelu kantakse märgistusele pealdisega «Koostis». § 18 lõige (2) on esitatud järgmiselt- “Kiudained” ja “Naatrium.” (Kommenteeris: VTA toiduosakonna peaspetsialist Edward-Tuudor Sooba 10.07.2012).

Koolituse osaleja eeldus:
1 kuu, enne koolituse toimumist peab osaleja saatma meile info, mis on vajalik koolituse ajakulu kokkuhoiu mõttes:

  • toitude nimekirja(d), mille(de) märgistust ettevõtet esindav osaleja peab kontrollima ja haldama;
  • toidumärgistamisalased spetsiifilised küsimused (näiteks geograafiline tähis, III kategooria inimtoiduks mittekõlblik toit, netokaalu tähistamine vm).
  • kasuks tulevad varasem/ varasemad VTA kontrollaktid märkustega.

Koolitja:
Annika Gorelova, hügieenispetsialist. Kogemus: jaemüüja, kombineeritud toidu tootja ja sihtkoha vastuvõtja.

Küsin koolituse kohta lisainfot

Koolitusfirma tutvustus

Greenclean on tunnustatud koolitamisõigusi ja keskust omav osaühing. Meie aitame teid toitlustamiskoha või toiduainetööstuse avamisel (tunnustamine, enesekontrollisüsteem). Puhastamise ja hügieeni alal aitame edendada raha ja aja arukat planeerimist valdkondades (lastehoid, tervishoid, wellness-keskus), kus nõutakse puhtust ning kõrget hügieeni. Loen koolitusfirma kohta veel...

Osalen koolitusel

Toidu märgistusnõuded