Kõik koolitused ühest kohast!

tk
Tagasi

Koka koolitus

Tõeline kokk annab endast alati parima, sõltumata sellest, kas ta valmistab roogasid tipprestoranis, koolisööklas või oma koduses köögis. Hea kokk on kiire, loominguline, õpihimuline ja keskmisest kõrgema stressitaluvusega natuur. Kokatöös on oluline meeskonnatöövõime, oskus juhtida ennast ja tulevikus ka teisi, täpsus ning kompromissitu puhtus.

Sihtgrupp.
Koolitusele ootame:

  • kõiki, kes soovivad tööle asuda kokana ja omandada tööks vajalikud kutseoskused
  • töötavaid (abi) kokkasid, kellel puuduvad tööks vajalik kvalifikatsioon

Koolituse sisu:

  • Kokana töötamiseks vajalikud kutseoskused, isikuomadused, hoiakud, meie õppekorraldus
  • Toiduhügieen (väljastame eraldi toiduhügieeni tunnistuse, mida vajad töötamiseks toitlustusettevõttes)
  • Tööohutus ja töökeskkond
  • Toiduainete õpetus
  • Toitumisõpetuse alused
  • Köögiseadmed ja töövahendid
  • Töö planeerimise ja -korralduse alused, puhastustööd köögis
  • Toiduvalmistamine (teooria ja praktikumid köögis)
  • Menüü koostamise alused, menüü koostamine ja kalkulatsioon
  • Digipädevused kokale
  • Toiduvalmistamine (nii teooria kui praktiline õpe köögis)
  • Eritoitlustus
  • Eesti rahvusköök ja rahvusköögid
  • Teeninduse alused, praktiline teenindus kokale
  • Enesejuhtimine ja meeskonnatöö
  • Tutvumispraktika Tartu VOCO sööklas, restoranis või enda poolt valitud toitlustuskohas (vajalik tervisetõend perearstilt)
  • Ettevõtte praktika enda poolt valitud toitlustuskohas
  • 4. taseme töömaailma koka kutsekvalifikatsiooni nõuded, eksaminõuded, dokumentatsiooni ja kodutöö koostamine
  • 4. taseme töömaailma koka kutseeksamiks harjutamine ja läbiproovimine
  • Iseseisvad tööd

Koolitajad: 
Mariana Maasik Vanemkokk
Õppinud Tallinna Pedagoogikaülikoolis kutseõpetajaks ning Tallinna Ülikoolis on omandatud pedagoogika magistrikraad. Täiskasvanute koolitusi on Mariana läbi viinud alates 2005 aastast. Praegu töötab Mariana naiskodukaitse instruktorina, kus üheks tööülesandeks on koolituste planeerimine, läbiviimine ja reflekteerimine. Vabatahtlikuna on ta läbinud välikoka, toitlustuserialajuhi kursuse ja ta on tegutsev välikokk ning välikoka õpetaja aastast 2008. Tal on 5. taseme vanemkoka kutse ning omandatud Tallinna Teeninduskoolis vegankoka eriala.

Jelena Kutšmuk kutseõpetaja, koolitaja
Tartu Rakendusliku Kolledži toitlustuse valdkonna täiskasvanute koolitaja. Ta on lõpetanud Tallinna Kaubandustehnikumi tehnik- tehnoloogina. Ta on töötanud pikki aastaid kohvikujuhatajana ja praktika juhendajana. Hetkel töötab Jelena Ida- Virumaa Kutsehariduskeskuses kutseõpetajana.

Tiiu Kruusmaa kutseõpetaja, täiskasvanute koolitaja
Tartu Rakendusliku Kolledži pikaajaliste kogemustega kokkade kutseõpetaja ja täiskasvanute koolitaja, kellel on 4. taseme koka kutse.

Tiina Saar kokk ja toidukoolitaja
Tartu Rakenduslikus Kolledži toitlustuse valdkonna koolitaja. Tiinal on 4. taseme koka ning 5. taseme täiskasvanute koolitaja kutse. Lisaks on Tiinal praktilised ja rahvusvahelised kokatöö kogemused Eestist, Hispaaniast, Ungarist. Ta on rahvustoidu praktik ja toitlustusteenindaja, kes valmistab a la carte ja buffee toite ning peolaudade toite ja vaagnaid.

Iolanda Pärtmaa kutseõpetaja
Tartu Rakendusliku Kolledži pikaajaliste kogemustega kokkade kutseõpetaja ja täiskasvanute koolitaja, kellel on 4. taseme koka kutse.

Kadi Tamm Arvutikursused
Kadi on lõpetanud Mainori Kõrgkooli infotehnoloogia eriala (2006). Ta on pikaajalise koolitaja kogemusega ning tal on 6.taseme täiskasvanute koolitaja kutse. Kadi on valitud Tartumaa aasta koolitajaks 2009.

Inga Ilves kutseõpetaja
Inga töötab Tartu Rakenduslikus Kolledžis koka eriala kutseõpetajana juba 9 aastat. Tal on 4.taseme koka kutse. Inga on töötanud erinevates toitlustusettevõtetes üle 15 aasta nii koka kui peakokana. Kutseõpetajaks õppis Tartu Ülikoolis ning ta on läbinud ka toitumisnõustaja õpe, jätkates hetkel õpinguid toitumisterapeudi õppes.

Tiina Kärner
Tartu Rakendusliku Kolledži teeninduse ja valdkonna kutseõpetaja ning täiskasvanute koolitaja, kes juhendab kooli õpperestoranis õpilaste igapäevast kui ka tellitud pidulike sündmuste teenindamist.

Ülle Kaasik Koolitaja
Pikaajalise kogemuse ja mitmeaastase staažiga toidukäitlejate koolitaja/konsultant. Ta on omandanud Tartu Ülikoolis filoloog-pedagoogi eriala. Ülle on loonud oma koolitusfirma, olles praegu selle tegevjuht kui ka toiduhügieeni lektor. Ta on eelnevalt töötanud koolitusjuhina, õppinud Toiduainete Instituudis, läbinud mitmeid huvitavaid koolitusi nii psühholoogia kui ka majandusvaldkonnas ning õppinud toitumisnõustajaks.

Koolituse maht sisaldab olulises mahus iseseisva töö ülesandeid kodus (saab vajadusel kirjalike töid koostada ka kooli infokogus).

Küsin koolituse kohta lisainfot

Koolitusfirma tutvustus

Tartu Rakenduslik Kolledži koolitus- ja nõustamiskeskus on kaasaegne ja mitmekülgseid võimalusi pakkuv enesetäiendamise keskus. Loen koolitusfirma kohta veel...

Osalen koolitusel

Koka koolitus

NB! Hetkel ei ole koolitusel aktiivset toimumisaega.
Kui soovid, et teavitaksime Sind, kui see või mõni sarnane koolitus taas toimumas on, siis palun jäta meile oma kontaktandmed ja täpsem soov.
Soovin teavitust kuni kuu jooksul.