
Noa oskuslik kasutamine köögis
Tule õpi selgeks, kuidas osavalt erinevaid köögivilju tükeldada just kõige efektiivsemalt, kiiresti ja ohutult.
Tartu Kutsehariduskeskuse „kodukokkajate” koolitussari sisaldab paljusid põnevaid toiduvalmistamise koolitusi. Vaid kokaraamatut lugedes kokakunsti ära ei õpi. Nüüd on Sul võimalik oma oskusi toredas ja tegusas seltskonnas lihvida, abiks kogenud meistri näpunäited.
Sihtgrupp
Koolitusele ootame:
- Sind, kui soovid osata kokanuga kasutada nagu tõeline profikokk;
- kodukokkajaid ja algajaid (abi)kokkasid, kelle noakäsitsus vajab lihvimist.
Koolituse sisu
Praktilisel koolitusel õpid:
noa ohutut ja õiget käsitsemist
- kuidas leida endale hea, mugav käepärane kööginuga ja kuidas nuga hooldada
- selgeks erinevate toiduainete, puu- ja köögiviljade tükelduskujud (viilud, ribad, rattad, kangid, kuubikud, halud jne) ja õiged tükeldamise viisid
- arendame koolitaja juhendamisel tükeldamiskiirust, siia juurde koolitaja nõuanded ja soovitused
kõigest, mis ühiselt tükeldatud valmistame maitsetest tulvil tervislikke, pidulikke salatikausse ja salativaagnaid (näiteks südame ja seedimise sõbralik kikerhernesalat, tagurpidi tuunikalasalat kinoa ja köögiviljadega, kuskussi salat röstitud köögiviljade- ja krevettidega, värske salat marineeritud punase peedi, pirni, röstitud kitsejuustu- ja päevalilleseemnetega)
Koolitaja:
Tiina Saar
Kokk ja toidukoolitaja
Tiina on omandanud koka eriala ning tal on 4. taseme koka kutse ning 5. taseme täiskasvanute koolitaja kutse. Lisaks on Tiinal praktilised ja rahvusvahelised kokatöö kogemused Eestist, Hispaaniast, Ungarist. Ta on rahvustoidu praktik ja toitlustusteenindaja, kes suvel töötab kokana Taevaskoja Lättekojas.
Koolitusfirma tutvustus
Tartu Rakenduslik Kolledži koolitus- ja nõustamiskeskus on kaasaegne ja mitmekülgseid võimalusi pakkuv enesetäiendamise keskus. Loen koolitusfirma kohta veel...