Kõik koolitused ühest kohast!

tk
Tagasi

Eesti ettevõtja liigub piiri taha: õppetunnid põhilistest maksuriskidest

Liikudes ettevõtlusega välisturgudele, tuleb olla kursis võimalike maksuriskidega, mida piiriülene tegevus endaga kaasa võib tuua- seda nii tulumaksu, käibemaksu aga ka tööjõumaksude perspektiivist. Praktilise koolituse käigus räägime piiriülese tegevusega kaasnevatest tulumaksuküsimustest, mida Eesti ettevõtjad peavad lahendama, kui nad oma äritegevust välisriiki laiendavad. Vaatame ka seda, millisel viisil hakkab valitsuse maksureform piiri taha vaatavate ettevõtjate elu mõjutama ning mida oleks selle valguses tark arvesse võtta.

Koolituse eesmärk on anda praktiliselt teadmised, mis võimaldavad välismaale laienemisega kaasnevaid maksuriske tuvastada, kaardistada ja Eesti maksuõiguse alusel lahendada.

Programm:

  • 09:20 – 09:30 Kogunemine veebikeskkonda
  • 09:30 – 13:00 Eesti ettevõtja liigub piiri taha: õppetunnid põhilistest maksuriskidest
    • Piiriülese tegevusega seotud tulumaksukohustused ja -riskid;
    • Püsiva tegevuskoha tähendus, tekkimise tingimused ja mõju maksustamisele;
    • Piiriülese töötamise põhireeglid ning mida õppida teiste vigadest;
    • Põhilised käibemaksureeglid, mida silmas pidada;
    • Topeltmaksustamine: millistes olukordades tekib ning kuidas vältida.

Koolituse läbinu teab piiriülese tegevusega seotud tulumaksukohustusi- ja riske, samuti püsiva tegevuskoha tähendust ja selle tekkimise tingimusi ning mõju maksustamisele, tunneb piiriülese töötamise põhireegleid, mõistab põhilisi käibemaksureeglied ning oskab piiriülese tegevusega vältida topeltmaksustamist.

Koolitaja:
Kaido Künnapas
Sorainen advokaadibüroo partner, vandeadvokaat; Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli õppejõud
Kaido Künnapas on Soraineni Advokaadibüroo maksuõiguse töögrupi juht. Sorainen advokaadibüroo maksuõiguse töögrupp tegeleb valdavalt rahvusvahelise maksuõiguse küsimustega, hõlmates tulu ja kapitali maksustamist, piiriüleseid restruktureerimisi, käibemaksualast nõustamist, siirdehindade analüüse ning tuge maksuõiguspoliitiliste initsiatiivide elluviimisel. Lisaks on Kaido maksuõiguse õppejõud Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas ning rahvusvahelise maksuõiguse õppejõud Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudis. Hiljuti nimetas Rahandusministeerium ta Eesti esindajaks Euroopa Innovatsiooninõukogu juures tegutsevasse töögruppi, mis tegeleb töötajate osalusoptsioonide üle-liidulise reeglistiku väljatöötamisega ja probleemide kaardistamisega. Kaido on omandanud maksuõiguse valdkonnas doktorikraadi Tartu Ülikooli õigusteaduskonnast ning The Academy of European Law korraldatud maksuõiguse kursustel.

Küsin koolituse kohta lisainfot

Koolitusfirma tutvustus

Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskus korraldab konverentse ja koolitusi, mille sisu loomisel keskendutakse ennekõike kliendi ootustele ning rahulolule. Loome aastas ligikaudu poolsada originaalset koolitust ning kümmekond visiooni- ja erialakonverentsi. Loen koolitusfirma kohta veel...

Osalen koolitusel

Eesti ettevõtja liigub piiri taha: õppetunnid põhilistest maksuriskidest

NB! Hetkel ei ole koolitusel aktiivset toimumisaega.
Kui soovid, et teavitaksime Sind, kui see või mõni sarnane koolitus taas toimumas on, siis palun jäta meile oma kontaktandmed ja täpsem soov.
Soovin teavitust kuni kuu jooksul.