Kõik koolitused ühest kohast!

tk
Tagasi

Toiduhügieeni ja -ohutuse keskastme koolitus (24-tunnine)

e-õppe läbinu teab toiduohutuse tagamise printsiipe, oskab rakendada eeltingimuste programme ja HACCP põhimõtteid, omandanud teadmised ettevõttesisese toiduhügieeni koolituse läbiviimiseks.

Koolitus on vastavuses Toiduseaduse, EL määruse 852/2004 toiduainete hügieeni kohta ja Codex Alimentariusega (rahvusvaheline ühtsete toidustandardite programm)

Sihtrühm:
Ettevõttesiseste toiduhügieeni koolituste läbiviijad, toiduohutuse spetsialistid, toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaani järgimise eest vastutavad isikud, jt, kes oma tööülesannete tõttu vajavad toiduohutusalaseid teadmisi.

Õpingu alustamise tingimused: Eesti keele oskus ja interneti-ühendusega arvuti või nutiseadme kasutamise võimalus.

Koolituse sisu:

  • Toiduohutuse põhimõtted
  • Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
  • Toidukäitlemise terminoloogia
  • Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
  • Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
  • Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
  • Ristsaastumine ja selle ohud
  • Isiklik hügieen
  • Mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja –infektsioonid
  • Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
  • Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
  • Puhastamine ja desinfitseerimine
  • Kahjuritõrje
  • HACCP ajalugu ja vajalikkus
  • HACCP 7 printsiipi, HACCP 12 põhimõtet
  • Enesekontrolliplaani juurutamise ettevalmistus
  • Tehnoloogilise skeemi koostamise viisid
  • Ohtude kindlakstegemine, ennetavate abinõud
  • Kriitiliste punktide määramine ja kontrolli kehtestamise meetodid
  • Enesekontrolliplaani tõhususe tõestuse läbiviimise võimalused
  • Ettevõttes koolituse läbiviimise korraldamine ja koolitusele esitatavad nõuded
  • Koolituskava koostamine, algmaterjalide leidmine

Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid: Tunnistus väljastatakse peale teadmiste kontrolli, mis on testi vormis.

Lisainfo: Koolitusaega me üldiselt ei piira kuid siiski loodame, et 30 päeva jooksul leitakse võimalus koolitus läbida. Koolitus on kirjalikus vormis (teooria, dokumentide näidised, näited/kommentaarid praktikast).

Toretto OÜ on täiskasvanute täienduskoolitusasutus aastast 2012, EHIS (Eesti Hariduse Infosüsteem) registreerimisnumber 173458.

Küsin koolituse kohta lisainfot

Koolitusfirma tutvustus

Toretto Koolitus on täienduskoolitusasutus, mis on asutatud eesmärgiga korraldada tööalaseid ja vabahariduslikke koolitusi, kursuseid, õppepäevi, seminare, konverentse ja muid taolisi üritusi. Loen koolitusfirma kohta veel...

Osalen koolitusel

Toiduhügieeni ja -ohutuse keskastme koolitus (24-tunnine)